Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Αρχηγός ΓΕΑ: Οι Έλληνες πιλότοι είναι καλύτεροι από τους Τούρκους – Φυλάμε την πατρίδα

  • «Δεν θα δείτε ποτέ στο Αιγαίο, αεροσκάφος με κόκκινο σήμα στα φτερά που δεν θα συνοδεύεται από ένα αεροσκάφος με μπλε φτερά. Ποτέ δεν θα συμβεί», τόνισε με έμφαση.
  • «Όσο καλούς αεροπόρους και να έχουμε αν δεν έχουμε καλούς μηχανικούς, καλούς εφοδιαστές, έξυπνους οικονομικούς, να βρουν τις διαδικασίες, αν δεν έχουμε καλούς μαγείρους τότε θα έχουμε προβλήματα. Είναι μια τεράστια συνεισφορά όλων των ειδικοτήτων για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα».
Κατηγορηματικός σε ότι αφορά την ικανότητα της Πολεμικής Αεροπορίας να εκτελέσει με απόλυτη επιτυχία την αποστολή της ήταν ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου.
Στο πλαίσιο ενημέρωσης προς τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους του ΥΕΘΑ, ο Αρχηγός ΓΕΑ έδωσε με απόλυτα σαφή τρόπο την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο Αιγαίο....................
«Δεν θα δείτε ποτέ στο Αιγαίο, αεροσκάφος με κόκκινο σήμα στα φτερά που δεν θα συνοδεύεται από ένα αεροσκάφος με μπλε φτερά. Ποτέ δεν θα συμβεί», τόνισε με έμφαση.

Όπως ανέφερε ο Α/ΓΕΑ δεν αρκούν μόνο τα μέσα. Ο κύριος πολλαπλασιαστής είναι ο άνθρωπος. Σαφής ήταν η αναφορά στη δυναμική των στελεχών που βγαίνει από τη Σχολή Ικάρων και δίνει στη συνέχεια το στίγμα στις μονάδες. Και αυτό είναι κάτι που αντιλαμβάνονται άμεσα οι γείτονες. Από αυτό το έμψυχο υλικό προκύπτει η υπεροχή της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Οι ισορροπίες στο Αιγαίο και τα εξοπλιστικά προγράμματα

Σε ότι αφορά την απειλή που παρουσιάζεται από την τεχνολογική αναβάθμιση της τουρκικής Αεροπορίας η οποία αναμένεται να διαταράξει δυσμενώς την ισορροπία στο Αιγαίο, ο αρχηγός ΓΕΑ τόνισε χαρακτηριστικά.

«Το ζητούμενο της αναβάθμισης ή ενίσχυσης οπλοστασίου είναι μια διαρκής πορεία. Σε ότι αφορά την αναβάθμιση των F-16 δεν είναι μια συζήτηση που ξεκίνησε σήμερα. Ίσως η αναβάθμιση των Block 30 θα έπρεπε να γίνει νωρίτερα. Το αεροσκάφος προσφέρει ακόμα πολλά στην ΠΑ Είναι καιρός να σκεφτούμε. Είναι καιρός να πάρουμε αποφάσεις. Πολλές φορές γράψαμε και σβήσαμε πράγματα. Αυτή η πρόταση είναι η πιο ρεαλιστική για όλους. Από εκεί και πέρα δόθηκε η δυνατότητα να μιλάμε σε πραγματική βάση».

Ειδικότερα για τα F-16 αναφέρθηκε ότι μέσα σε ένα διάστημα 6 μηνών θα γίνουν διαπραγματεύσεις για όλα τα ενδεχόμενα και όλα τα σημεία. Αυτό περιλαμβάνει όλες τις πιθανές διαμορφώσεις για τις 4 εκδόσεις του μαχητικού που διαθέτει η ΠΑ (Block 30/50/52+/52+Advanced) με αναλυτική κοστολόγηση και διαμόρφωση προκειμένου να επιλεγεί η βέλτιστη λύση για την βελτίωση της ελληνικής αεροπορικής ισχύος.

Όπως τόνισε ο Αντιπτέραρχος Χριστοδούλου, είναι αισιόδοξος ότι από τη στιγμή που μπήκε το θέμα στο τραπέζι θα προχωρήσει γρήγορα αν και η όλη διαδικασία θα απαιτήσει τουλάχιστον 10 χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί για το σύνολο του στόλου.

«Είναι το σημείο έναρξης. Η αρχή από το τίποτα. Έχουμε ανοίξει τα χαρτιά μας και ζητάμε διαφορετικές φάσεις αναβαθμίσεις. Να δούμε που και πως η εταιρεία που το παράγει πως μπορεί να μας τροφοδοτήσει. Πιθανή λύση αφορά κατ αρχήν τα Block 52+ Στις συζητήσεις με την εταιρεία θα συζητάμε για κάθε Block τη βέλτιστη λύση».

Η χρηματοδότηση

Για το θέμα της χρηματοδότησης ξεκαθάρισε ότι μέσα στη δεκαετία το αρχικό ποσό επιμερίζεται. Από εκεί και πέρα όροι και παράμετροι είναι τεχνικό ζήτημα με πολλές παραμέτρους που εισέρχονται αναφορικά με πιθανή συνδρομή των ΗΠΑ στην μακροχρόνια χρηματοδότηση.

Το θέμα της χρηματοδότησης τέθηκε και για την προμήθεια μαχητικών F-35 όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά θα είναι ένα εξάμηνο δύσκολων διαπραγματεύσεων. Παρόλα αυτά εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τυχόν αντιδράσεις από την πλευρά των δανειστών για ένα πρόγραμμα τέτοιου οικονομικού μεγέθους θα καμφθούν όταν ενημερωθούν για τον τρόπο χρηματοδότησης.

«Θα είμαστε εκεί όποτε χρειαστεί»

Αναφερόμενος ευρύτερα στην αποστολή της ΠΑ, ο Α/ΓΕΑ τόνισε ότι για να γίνει η οποιαδήποτε αποστολή είτε στο Αιγαίο είτε για ανθρωπιστικούς λόγους χρειάζεται τεράστια προσπάθεια.

«Όσο καλούς αεροπόρους και να έχουμε αν δεν έχουμε καλούς μηχανικούς, καλούς εφοδιαστές, έξυπνους οικονομικούς, να βρουν τις διαδικασίες, αν δεν έχουμε καλούς μαγείρους τότε θα έχουμε προβλήματα. Είναι μια τεράστια συνεισφορά όλων των ειδικοτήτων για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα».

Και ο Αρχηγός ΓΕΑ καταλήγοντας ανέφερε τα εξής, «αυτό που θέλουμε να περάσουμε είναι να καταλάβει ο κόσμος ότι είμαστε δίπλα του. Δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε πολιτικές δηλώσεις. Θέλουμε να δείξουμε τη δυναμική μας και επειδή ο κόσμος ακούει πολλά τελευταία, θέλουμε να τους καθησυχάσουμε. Και να ξέρει όποτε χρειαστεί θα είμαστε εκεί».

ΠΗΓΗ: tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨