Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΓΥΜΝΟΣ !


Γράφει ο Σμχος (ε.α) Γιάννης Αβραμίδης.

Ο Πρόεδρος της γειτονικής χώρας Ταγίπ Ερντογάν έχει ετοιμάσει το σαράι του, των 1000 δωματίων, που θα υποδεχτεί το νέο Σουλτάνο. Βέβαια αυτό θα εξαρτηθεί από τις επικείμενες εκλογές του Απριλίου στη χώρα του, προκειμένου να επιτύχει το στόχο του και να αλλάξει το Σύνταγμα της χώρας, που θα του δίνει απεριόριστες εξουσίες. Έχει παραφρονήσει και τα έβαλε με όλους, όσους νομίζει ότι στέκονται εμπόδιο σε αυτή του την προσπάθεια. 

 Θεωρεί επίσης ότι........... έτσι θα δείξει τη δύναμή του στους υπηκόους του και θα τους επηρεάσει για να αποσπάσει τη ψήφο τους. Με δεδομένο ότι σχεδόν κανένα από τα πραξικοπήματα του παρελθόντος στη Τουρκία, αρκετά στο νεοτουρκικό κράτος, δεν είχε αποτύχει όπως αυτό του πρόσφατου παρελθόντος, μάλλον ήταν σχεδιασμένο στην αποτυχία. Στόχος του να αποδείξει στο αδύναμο λαό του αφενός ότι είναι δυνατός και αφετέρου να απαλλαγεί με τον πλέον αντιδημοκρατικό τρόπο από τους πολιτικούς του αντιπάλους. 

Αδιαφόρησε ακόμη και για τη τιμή του ιδρυτή του νεοτουρκικού κράτους του Κεμάλ τον επονομαζόμενο Ατατούρκ. Στράφηκε κυρίως εναντίον των στρατιωτικών και δικαστικών υποστηρικτές των κεμαλικών ιδεών, όπως η Τουρκία ανήκει στη Δύση και όχι στην Ανατολή, γεγονός που αποτυπώθηκε στο άγαλμά του στη Σμύρνη να δείχνει προς την Ευρώπη. Ο Ερντογάν μετατρέπει την Τουρκία σε ισλαμική χώρα και φανατίζει το λαό του σε θρησκευτικό πόλεμο εναντίον των απίστων αλλοθρήσκων (γκιαούρηδων). 

Το σήμα των γκρίζων λύκων που σχημάτισε σε ομιλία του μεγάλο στέλεχος της τουρκικής κυβέρνησης αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Οι προθέσεις του τούρκου προέδρου εναντίον της χώρας μας αποδεικνύονται από τις πρόσφατες δηλώσεις του, ¨θυμήθηκε ότι η καρδιά του κτυπά σε εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και ξέχασε ότι η καρδιά των Ελλήνων της Ιωνίας κτυπά στις λησμονημένες πατρίδες. Η Ελλάδα αναμφισβήτητα δημοκρατική χώρα και όχι ισλαμική σέβεται τις διεθνείς Συνθήκες και το διεθνές δίκαιο. Η ηγεσία της Τουρκίας σε συνήθη τακτική εξάγει την κρίση της χώρας εναντίον της Ελλάδας με απειλές και απαράδεκτες ενέργειες , όπως casus belly εάν εφαρμόσετε το δίκαιο της θάλασσας , αμφισβητεί την Συνθήκη της Λοζάνης που υπογράφηκε από τις Ευρωπαϊκές δυνάμεις το 1923 και συμφωνήθηκαν τα σύνορα των κρατών. 

Μήπως ο Ερντογάν επιθυμεί να επιστρέψουμε στη Συνθήκη των Σεβρών που υπογράφθηκε 28 Ιουλ.(παλαιό ημερ.) του 1920 στη πόλη Sevres της Γαλλίας; Εκ μέρους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έγινε αποδεκτή από το σουλτάνο Μεχμέτ ΣΤ’ ο οποίος ανατράπηκε από το κίνημα των νεοτούρκων του Κεμάλ Ατττούρκ. Για την ιστορία, « με αυτή τη συνθήκη στην Ελλάδα παραχωρούνταν τα νησιά Ίμβρος και Τένεδος και η ανατολική Θράκη μέχρι τη γραμμή Τσατάλτζας πλησίον στη Κωνσταντινούπολη. 

Η περιοχή της Σμύρνης έμενε υπό την ονοματική επικυριαρχία του Σουλτάνου με διοίκηση Έλληνα Αρμοστή ως εντολοδόχος των Συμμάχων, θα μπορούσε δε να προσαρτηθεί στην Ελλάδα μετά από πέντε χρόνια με δημοψήφισμα. Το άρθρο 26 της Συνθήκης, το οποίο έντεχνα είχε προωθήσει ο μεγάλος πολιτικός Ελ. Βενιζέλος, όριζε ότι αν οι Οθωμανικές Αρχές δεν συναινούσαν στην εφαρμογή της, θα εξέπιπταν από την κυριαρχία τους στην Κωνσταντινούπολη , την οποία θα μπορούσε να καταλάβει η Ελλάδα. Με το μυστικό Σύμφωνο του Ελ. Βενιζέλου_ Τιττόνι η Βόρειος Ήπειρος ενσωματωνόταν στην Ελλάδα.

 Παράλληλα η Ιταλία συμφώνησε να παραχωρήσει στην Ελλάδα τα Δωδεκάνησα, εκτός Ρόδου και Καστελλόριζου, όταν η Βρετανία έδινε στο μέλλον την Κύπρο στην Ελλάδα, μετά από δημοψήφισμα, θα παραχωρούνταν και αυτά τα νησιά . Δυστυχώς το 1922 η συμφωνία ακυρώθηκε από την Ιταλία και φτάσαμε να παραδοθούν από την ηττημένη Ιταλία του Β’Π.Π το Μάρτιο του 1948». 

 _ Η Τουρκία πρόσφατα, με αφορμή την απόφαση τα Ελληνικής δικαιοσύνης να μην εκδώσει τους οκτώ τούρκους που ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας μετά το πραξικόπημα εναντίον του Ερντογάν, εστράφη με αντίποινα , απειλές και απαράδεκτες διεκδικήσεις εναντίον της Ελλάδας. Το σόου της στρατιωτικής ηγεσίας της γείτονος στα ΙΜΙΑ δεν είναι ενέργεια σοβαρών ανθρώπων, αποδεικνύουν ότι βρίσκονται σε σύγχυση και γελοιοποιούνται . Οι απαράδεκτες ενέργειες των καθημερινών παραβιάσεων από αέρος και θάλασσας των συνόρων μας δεν θα κάμψουν το φρόνημα του ελληνικού λαού, παρά την οικονομική κρίση της χώρας μας, απεναντίας το χαλυβδώνουν. 

Ο Έλληνας θα αποδείξει για μια ακόμα φορά, αν χρειασθεί , πως υπερασπίζεται τα πάτρια εδάφη που κληρονόμησε από τους προγόνους του. Η Ελλάδα σέβεται τις Συνθήκες και το διεθνές δίκαιο, η Τουρκία δεν τολμά ,αποφεύγει συστηματικά, να προσφύγει στα διεθνή δικαστήρια γιατί δεν έχει κανένα δίκαιο στις παράλογες απαιτήσεις και περιορίζεται στις απειλές. _ Η Ελλάδα ως καλός γείτονας θέλει το καλό του τούρκικου λαού, ζητά την ειρήνη στην περιοχή και συμβουλεύει τον ηγέτη αυτής της γειτονικής χώρας ότι έχει παραφρονήσει. 

Προκειμένου να επιτύχει του σκοπού του άνοιξε πολλά μέτωπα ακόμα και με τους παραδοσιακούς συμμάχους του (Α’ και Β’ Π.Π) την Γερμανία . Αιτία της διαμάχης των δύο χωρών υπήρξε η φυλάκιση γερμανού δημοσιογράφου της welt επειδή χαρακτηρίστηκε από τη ¨χώρα της δημοκρατίας¨ για την αρθρογραφία του ως τρομοκράτης. Η Γερμανία , ως είχε το δικαίωμα, καλώς δεν επέτρεψε σε καθεστωτικούς της Άγκυρας να προπαγανδίσουν, με ανοικτές ομιλίες στους τούρκους μετανάστες στη χώρα, υπέρ του δημοψηφίσματος του Απριλίου που θα κρίνει το καθεστώς στη Τουρκία. Ο Τούρκος πρόεδρος , δεν σεβάστηκε ακόμα και τη στήριξη που του παρείχε η κα Μέρκελ στις εκλογές που τον ανέδειξαν Πρόεδρο. Με επιεικώς απαράδεκτους χαρακτηρισμούς ¨όπως η χώρα των Ναζί¨ κατάγγειλε τη Γερμανία για έλλειμμα δημοκρατίας. Είναι να γελά κανείς με τα καμώματα του Ερντογάν , η χώρα που φυλακίζει δημοσιογράφους που αποκαλύπτουν έλλειμμα δημοκρατίας στη Τουρκία να κατηγορεί άλλες χώρες ,όπως τη Γερμανία , την Ελλάδα και όσες δεν του κάνουν τα χατίρια του. 

Κα Μέρκελ έσπειρες ανέμους και θερίζεις θύελλες. Εσείς στηρίξατε την άνοδο στην εξουσία του Προέδρου τον Κον Ερντογάν. Παραμονές των προεδρικών εκλογών στη Τουρκία, την επισκεφτήκατε και ο υποψήφιος Σουλτάνος σας υποδέχτηκε στο σαράι του με τιμές και μεγαλεία , μήπως το ξεχάσατε ; _ Τέλος ο Κος Ερντογάν πρέπει να συνετισθεί και να σταματήσει τα ¨ξεσαλώματα¨ με τις απειλές του εναντίον πάντων. Μπορεί οι πρόγονοί του να την ¨έβγαλαν καθαρή¨ στο Β’ παγκόσμιο πόλεμο, ως επιτήδειοι ουδέτεροι του Άξονα, όταν άλλοι λαοί έχυναν ποταμούς αίματος για να μην επικρατήσει ο φασισμός στη Ευρώπη. Θα του υπενθυμίσουμε για το καλό του τη σοφή και αλάνθαστη λαϊκή ρήση « την προδοσία πολλοί αγάπησαν το προδότη ουδείς» . 

Ο ¨Σουλτάνος¨ αποδείχτηκε γυμνός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨