Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Απάντηση στους 39 Ανωτάτους ε.α. Συναδέλφους για τον Παραθερισμό Ιουλίου-Αυγούστου 2017


Από τον Επισμηναγό (Ι) ε.α. Γεώρ. Β. Κασσαβέτη
Μέλος του Δ.Σ της ΕΑΑΑ - τ. Δ/ντα Σύμβουλο

Κύριοι Συνάδελφοι,

Απερίγραπτη λύπη προκαλεί η ανάγνωση της σχοινοτενούς επιστολής σας, με αποδέκτη τον ΥΠΕΘΑ και τον Α/ΓΕΑ, δια της οποίας, υπερασπιζόμενοι το «ιερό» δικαίωμά σας να παραθερίζετε κάθε χρόνο, ζητείτε την ανάκληση της αποφάσεως του Δ.Σ. της ΕΑΑΑ , η οποία σκοπούσε στη διασφάλιση ενός στοιχειώδους δικαιώματος παραθερισμού, στη συντριπτική πλειοψηφία των μελών της ΕΑΑΑ, τα οποία, λόγω της παράλογης Υπουργικής Απόφασης Βενιζέλου, έχουν στερηθεί αυτού του δικαιώματος. 


Πιο συγκεκριμένα:
Για τους μη γνωρίζοντες αναφέρουμε ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο το οποίο διέπει τον παραθερισμό των μελών της ΕΑΑΑ είναι άκρως άδικο, παράλογο και μεροληπτικό. Διότι εντελώς αδικαιολόγητα θεσπίζει κατηγορίες συναδέλφων οι οποίες παραθερίζουν κατ’ εξαίρεση κάθε χρόνο, μοριοδοτεί υπερβολικά τους ανωτάτους βαθμούς, με αποτέλεσμα να παραθερίζουν.............


τουλάχιστον ανά 5ετία και το πλέον καταφώρως άδικο ότι στερεί παντελώς το δικαίωμα του παραθερισμού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούλιο και Αύγουστο για όλους τους συναδέλφους, με βαθμό κατώτερο του Αντισμηνάρχου. 

Χαρακτηριστική η προσωπική μου περίπτωση, που ενώ έχω να παραθερίσω από το 2004 είμαι συνεχώς στους αναπληρωματικούς. Και σ’ αυτούς θα είμαι, όσα χρόνια κι αν περάσουν, αν η επαίσχυντη Υπουργική Απόφαση δεν καταργηθεί.

Προφανώς ορισμένοι από τους υπογράφοντες την υπ’ όψη επιστολή να μη γνωρίζετε καν τα προαναφερθέντα και ως εκ τούτου έχετε το ελαφρυντικό της αγνοίας. Εσείς όμως που συντάξατε και προωθήσατε την επιστολή γνωρίζετε πρόσωπα και πράγματα και επομένως είστε εντελώς αδικαιολόγητοι για την ενέργειά σας.

Οι Ιπτάμενοι κ.κ. Πτέραρχοι, οι οποίοι είχαν την ευθύνη της διοικήσεως των Αεροπορικών Μονάδων, είχαν και την ευθύνη της καλής και δίκαιης μεταχείρισης, αλλά και της εξασφάλισης ευνοϊκών συνθηκών εργασίας και διαβιώσεως των υφισταμένων τους. Συνεπώς η αναλγησία την οποία επιδείξατε με την εν λόγω επιστολή σας απάδει εντελώς προς το πνεύμα του αλτρουισμού και της μέριμνας προς εκείνους που επί χρόνια είχατε υφισταμένους και διαχειριζόσαστε ακόμη και τις ζωές τους.

Ζητώντας την ακύρωση της αποφάσεως του Δ.Σ. της ΕΑΑΑ λησμονήσατε προφανώς ότι η ΕΑΑΑ δεν είναι Μονάδα υπαγόμενη στο ΓΕΑ. Επομένως ούτε διοικείται από το ΓΕΑ κι ούτε δέχεται υποδείξεις σε θέματα της αρμοδιότητος του Διοικητικού της Συμβουλίου , το οποίο εκλέγεται από τα μέλη και δεν διορίζεται από το ΓΕΑ όπως παλαιότερα.

Τελειώνοντας, γνωρίζω πως αρκετοί από σας οι οποίοι κουβαλάτε ακόμη στις αποσκευές σας τις επωμίδες των φαρδιών σιριτιών σας θα με χαρακτηρίσετε αυθάδη και αναιδή, που εγώ ένας τόσο χαμηλόβαθμος τολμώ να παρατηρώ τόσους πτεράρχους. Όμως είμαι βέβαιος πως θα βρεθούν και μερικοί που θα με δικαιολογήσουν, συμμεριζόμενοι τις απόψεις μου, ότι η Ένωση είναι μάνα όλων των μελών. Βεβαίως εγώ προσωπικά θα ήμουν ο τελευταίος που θα αμφισβητούσε ότι εσείς που υπηρετήσατε περισσότερα χρόνια και προσφέρατε περισσότερα στην Αεροπορία και στην πατρίδα, θα πρέπει να έχετε και τα περισσότερα δικαιώματα. Από το άλλο μέρος όμως και εσείς πρέπει να αναγνωρίσετε ότι και εκείνοι που υπηρέτησαν λιγότερα χρόνια, ή πήραν μικρότερους βαθμούς έχουν κι αυτοί κάποια, ίσως λιγότερα, δικαιώματα. Η παντελής κατάργηση όμως κάθε δικαιώματος για μια κατηγορία μελών είναι άδικη, ανάρμοστη, ανήθικη και απάνθρωπη.

Συναδελφικά
Γεώρ. Β. Κασσαβέτης – Επισμηναγός (Ι) ε.α.



Υ.Γ. Η φαλκίδευση του δικαιώματος του παραθερισμού της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών της ΕΑΑΑ πέραν της ακατανόητης Υ.Α. Βενιζέλου, οφείλεται και στη «φιλόστοργη» μέριμνα όλων ανεξαιρέτως των Α/ΓΕΑ της τελευταίας 7ετίας, οι οποίοι παρά την αλματώδη αύξηση των μελών της ΕΑΑΑ και την ελάττωση των ε.ε. συναδέλφων, μειώνουν κάθε χρόνο τα διατιθέμενα στην ΕΑΑΑ καταλύματα, λες και οι απόστρατοι είναι παιδιά άλλου Θεού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨