Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΘΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ

            
Χρήματα με ¨μαγεία¨ δε γίνεται       Η δύναμη του χρήματος 

Γράφει ο 
Γιάννης Αβραμίδης Σμχος (ε.α)


Έλληνες ομονοεί τε για τη σωτηρία της Πατρίδας. 

Στο ζωικό βασίλειο διαπιστώνουμε ότι ισχύει ο νόμος του ισχυρότερου (νόμος της ζούγκλας) , .έτσι ο αρχηγός της αγέλης είναι πάντα ο κατά δύναμη ισχυρός. Κατά παρόμοιο τρόπο περίπου είναι οργανωμένες και οι κοινωνίες των ανθρώπων σε κρατικές και εθνικές οντότητες. Η ισχύς των κρατών συνδέεται κυρίως με την οικονομία τους................. 
Αυτό είναι εύκολο να διαπιστωθεί, αξιολογώντας μικρά σε έκταση και πληθυσμό ευρωπαϊκά κράτη τα οποία διαθέτουν ισχυρές οικονομίες ,όπως το Λουξεμβούργο κ.α. Η οικονομία των κρατών είναι συνδυασμός πολλών παραγόντων, οπωσδήποτε όμως εξαρτάται από την οργάνωση και τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού. Τι να τον κάνεις τον ορυκτό πλούτο εάν δεν ξέρεις-τολμάς να τον εκμεταλλευτείς ; Αυτό αποδεικνύεται από τη χώρα μας η οποία σήμερα διάγει ίσως τη χειρότερη περίοδο της νεότερης ιστορίας της.

 Η φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης , που σύμφωνα με τον Αριστοτέλη , διαλύεται η δικαιοσύνη και ο κοινωνικός αυτοματισμός κυριαρχεί. Αυτό είναι, αναμφισβήτητα αποδεκτό, έργο της αδυναμίας των πολιτικών που διοίκησαν αυτό τον εκ Θεού προνομιούχο τόπο. Δεν αξιοποίησαν κανένα από τα πολλά πλεονεκτήματά του για να δημιουργήσουν προϋποθέσεις ισχυρής οικονομίας που συνδέεται άμεσα με την ισχύ του κράτους, για να σε σέβονται γιατί όχι και να σε φοβούνται οι εχθροί σου, οι γείτονές σου , ακόμα και οι εταίροι σου. 

Ποιος μπορεί σήμερα να αμφισβητήσει ότι η εξαθλίωση του ελληνικού λαού εξ αιτίας της άθλιας οικονομικής κατάστασης της χώρας , έχει δημιουργήσει προϋποθέσεις απώλειας ακόμα και της εθνικής κυριαρχίας. Ομολογούν ακόμα και εκπρόσωποι του λαού, ότι αποφάσεις του ελληνικού Κοινοβουλίου λαμβάνονται με την έγκριση των θεσμών (δανειστών) . . 

Αποδεικνύεται ότι αυτοί που διοικούν αυτό τον ευλογημένο τόπο δεν ενδιαφέρονται για το καλό της χώρας αλλά για τη δημιουργία ενός κομματικού κράτους που θα τους εξασφαλίζει την καρέκλα τους με το αζημίωτο βέβαια «όλοι μαζί τα φάγαμε». Ελπίζω ότι ο συνυπεύθυνος για την κατάσταση της χώρας , διότι αυτός εκλέγει τη διοίκηση, να παραδειγματιστεί επί τέλους από την παραίνεση του μεγάλου Προέδρου των Η.Π.Α Αβραάμ Λίνκολν που έλεγε: « Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, τους λίγους όλο τον καιρό , αλλά ΟΧΙ όλους όλο τον καιρό» .

 _ Την τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας μας εκμεταλλεύτηκαν δυστυχώς και οι γείτονές μας. Αναμφισβήτητα οι εξ ανατολών, που ευθύνονται σε αρκετό βαθμό γι την κατάστασή της χώρας μας , λόγω της επιθετικής πολιτικής των διεκδικήσεων, casus belli , χωρικά ύδατα 12 μίλια, Α.Ο.Ζ , συνεκμετάλλευση του θαλάσσιου και υποθαλάσσιου πλούτου του Αιγαίου κλπ. 

Αποτέλεσμα η χώρα μας για να αντιμετωπίσει τις απειλές αναγκάζεται να εξοπλίζεται και όχι να επενδύει σε παραγωγικά έργα ανάπτυξης. Πρόσφατα οι Τούρκοι αμφισβήτησαν ακόμα κι τη Συνθήκη της Λωζάννης του 1923 , ευνοϊκή για τους τούρκους αφού ανέτρεψε την Συνθήκη των Σεβρών αποτέλεσμα της συντριπτικής ήττας τους στο Α’. Π.Π . Προβάλλουν διεκδικήσεις ελληνικών νησιών στο Αιγαίο ακόμα και με οικονομική ζωή, εφαρμόζουν το σχέδιο της εξαγόμενης κρίσης τους, στρέφουν τα εσωτερικά τους προβλήματα για εκτόνωση στη χώρα μας.

 Έτσι ο νεότερος ¨Σουλτάνος¨ της γειτονικής χώρας , με τα πολλά προβλήματα στο εσωτερικό αλλά και εξωτερικό , προσπαθεί να τα εκτονώσει εις βάρος της χώρας μας. Αφορμή, στο γεγονός της αμφισβήτησης των ελληνικών νησιών, υπήρξε η αναγγελία από ελληνικής πλευράς ενός σχεδίου ανάπτυξης οικονομικής ζωής στα ελληνικά νησιά του ελληνικού Αιγαίου, προφανώς για τόνωση της πρώτης βιομηχανίας της χώρας μας ¨τον τουρισμό¨ με προφανείς επιπτώσεις στο τουρισμό της γείτονος.

 Ένα παρόμοιο σχέδιο είχε ενεργοποιηθεί και το 1995 και οδηγηθήκαμε στο οργανωμένο σχέδιο των Τούρκων στα γεγονότα των Ιμίων τον Ιανουάριο του 1996. Τότε οι τούρκοι εκμεταλλεύτηκαν την πολιτική μας αστάθεια και την αδυναμία της Κυβέρνησης ¨ της ώρας¨ (αντικατάσταση του τότε Πρωθυπουργού Ανδρέα Π¨νδρέου από τον Κώστα Σιμήτη , πρωθυπουργός μερικών ημερών , μόλις είχε πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τη βουλή. Τα αποτελέσματα της κρίσης γνωστά, ας μην τα επαναφέρουμε στη μνήμη μας , οπωσδήποτε ανατολή- ακύρωση των ελληνικών σχεδίων ανάπτυξης οικονομικής ζωής σε ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου. 

Ευχόμαστε αυτή τη φορά η χώρα να αποδείξει στους γείτονες ότι θα εφαρμόσει το σχέδιο ανάπτυξης των ελληνικών νησιών μας και να μην υποκύψει στις αβάσιμες απειλές των γειτόνων μας. Δυστυχώς επιβεβαιώνεται ο ήρωας της επανάστασης του 21 ο Γ. Καραϊσκάκης που έλεγε ότι « ο Θεός μας καταράστηκε και μας έστειλε γείτονες τους Τούρκους» . . Δυστυχώς οι παραδοσιακοί σύμμαχοι των Τούρκων βόρειοι γείτονές μας τον τελευταίο καιρό, εκμεταλλευόμενοι την οικονομική κατάσταση της χώρας μας , δημιουργούν σοβαρά προβλήματα εθνικισμού και απαράδεκτων διεκδικήσεων.

 Έχουν δημιουργήσει ακόμα και πρόβλημα ¨τσάμηδων ¨ αυτοί που συντάχθηκαν με τον άξονα και πρόδωσαν το αλβανικό έπος των ελλήνων. Τα τελευταία γεγονότα έξαρσης εθνικισμού από οπλίτες με ελληνική ιθαγένεια , αλβανικής καταγωγής, που προσέβαλαν με τις ενέργειές τους το ελληνικό εθνόσημο , αφού έφεραν την στολή του έλληνα στρατιώτη, προβληματίζει σοβαρά και επιβεβαιώνεται η ρήση ¨έλληνας γεννιέσαι δεν γίνεσαι¨. 

Καλά θα κάνουν όσοι ισχυρίζονται το αντίθετο και το κάνουν για δικούς τους λόγους, να αναλογιστούν ελληνικά γιατί όχι και εθνικά. Σκεφτείτε ότι αύριο αυτοί που διέπραξαν αυτό το ανοσιούργημα θα διεκδικήσουν μια θέση στο δημόσιο και το δικό σας παιδί θα είναι άνεργο. Αναμφισβήτητο το γεγονός ότι πριν από 25και πλέον χρόνια δεχθήκαμε αυτούς τους γείτονές μας με κοινωνική αλληλεγγύη , ο καθένας μας βέβαια για τους δικούς του λόγους. 

Το γεγονός είναι ένα ότι, αυτοί αναβάθμισαν τη ζωή τους κάτι που ομολογούν πολλοί από αυτούς (έφαγαν ψωμί στην Ελλάδα). Το πρόβλημα με τους βόρειους γείτονές μας γίνεται σοβαρό από το γεγονός ότι πήρανε θέση στα γεγονότα και κυβερνητικοί κύκλοι οι οποίοι αφενός καταπιέζουν τον αναμφισβήτητα (Συνθήκη της Κέρκυρας) ελληνισμό της Βόρειας Ηπείρου(δημεύουν της περιουσίες τους με ασήμαντες δικαιολογίες) και αφετέρου σύμφωνα πάντα με τα Μ.Μ.Ε κατηγορούν το κράτος μας ότι εφαρμόζει διοίκηση ανελεύθερης χώρας. 

_ Αγαπητοί συν-έλληνες η πατρίδα περνάει πολύ δύσκολη περίοδο της ιστορίας της και είναι αναγκαίο λαός και πολιτική Ηγεσία να ενωθούμε σαν μια γροθιά 
και να σοβαρευτούμε για τη σωτηρία της. Επειδή ¨συν Αθηνά και χείρα κίνει¨ Εύχομαι ο Θεός της Ελλάδας για μια φορά να βάλει και Αυτός το χεράκι του._ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨