Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

ΟΤΑΝ ΟΙ ΤΑΓΟΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΣΚΟΥΝ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ


Του Επισμηναγού (Ι) ε.α. 
Γεωρ. Β. Κασσαβέτη

Αν ρωτήσει κανείς οποιονδήποτε Αρχηγό Κλάδου των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων , γιατί κανείς και για κανένα λόγο δεν παραιτείται από τη θέση του, η απάντηση είναι ταυτόσημη. «Διότι αυτό που θέλει η κυβέρνηση, αν δεν το κάνω εγώ θα το κάνει ο αντικαταστάτης μου». Αυτός λοιπόν είναι ο λόγος που κανείς Αρχηγός δεν παρητήθη όταν.............

ο ΥΠΕΘΑ κ. Βαρβιτσιώτης   «δεν πρόκανε να φτιάξει το μισθολόγιο των στρατιωτικών που η κυβέρνησή του είχε υποσχεθεί»,

όταν ο κ. Βενιζέλος δήλωνε από τις Βρυξέλλες ότι « οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας πετούν μόνο για τα χρήματα»,  

όταν ο κ. Σαμαράς η ο κ. Τσίπρας δεν εφήρμοζαν τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας με τις οποίες είχαν κριθεί αντισυνταγματικές οι μειώσεις των μισθών και συντάξεων των στρατιωτικών.  

όταν ο τέως εθνικόφρων κ. Καμμένος έκοβε τον ομφάλιο λώρο των αποστράτων από τους ε.ε. συναδέλφους τους  και γενικότερα

όταν σύσσωμο το πολιτικό σύστημα της χώρας κατέστησε σταδιακά τους Έλληνες Αξιωματικούς, παρίες του ελληνικού κράτους.

Ενώ λοιπόν αυτά συμβαίνουν στην πολύπαθη χώρα μας, ας δούμε τι γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη, στην οποία, υποτίθεται, ανήκουμε.

Όταν προ ετών η Γερμανική κυβέρνηση απεφάσισε να μειώσει τους μισθούς των Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, όχι μόνο οι Αρχηγοί των  Ενόπλων Δυνάμεων παρητήθησαν, αλλά και οι αντικαταστάτες τους και οι αντικαταστάτες των αντικαταστατών τους, μέχρις ότου η κυβέρνηση αποσύρει την απόφασή της.

Πριν λίγες ημέρες διαβάσαμε στον τύπο ότι ο Αρχηγός των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων Στρατηγός  Ντε Βιλιέ «τα βρόντηξε» κατά τη λαϊκή έκφραση, γιατί ο νέος Πρόεδρος της Γαλλίας Εμ. Μακρόν μείωσε τον προϋπολογισμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Και ποιος ήταν ο λόγος της παραιτήσεώς του ; « Διότι με αυτόν τον προϋπολογισμό δεν μπορώ να εξασφαλίσω την άμυνα της χώρας». Διαβάζοντας την είδηση, με άφατη λύπη και απογοήτευση διερωτηθήκαμε.

Όταν η αδηφάγος και ανάλγητη Τρόικα, ερήμην του υπευθύνου και αρμοδίου υπουργού, πετσόκοβε τον προϋπολογισμό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με συνέπεια την ελάττωση της μαχητικής τους ικανότητος, δεν ανησύχησε κανείς Αρχηγός;

Όλοι συλλήβδην εξασφάλιζαν την άμυνα της χώρας και με τον μειωμένο προϋπολογισμό;

Δυστυχώς όχι μόνο δεν είδαμε κάποια παραίτηση, αλλ’ ούτε καν κάποια διαμαρτυρία για την τιμή του υψηλού αξιώματός τους.                                                                                                                                          Αυτά λοιπόν συμβαίνουν στο πολιτισμένο κόσμο, όπου οι ταγοί του κράτους ασκούν υπεύθυνα τα καθήκοντά τους και δεν ενδιαφέρονται μόνο για τη θεσούλα και τα πρόσκαιρα οφέλη της. Και να σκεφθεί κανείς ότι η Γαλλία δεν συνορεύει ούτε με την Αλβανία, ούτε με τα Σκόπια, ούτε με την Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨