Καλώς ήρθατε στο:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ παρουσίασης θεμάτων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα. Στείλτε το άρθρο σας στο: aeroporiapostratos@gmail.com


"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ"

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Δικαίωση Χ Ω Ρ Ι Σ Αντίκρισμα : Ν. 4093/12 Ν. 4037/14 Αποφάσεις : 2192/14 2193/14,….. 1125/16, 1126/16…….


<<Οι νόμοι των μνημονίων έχουν κυριολεκτικά κτυπήσει την Δημοκρατία της χώρας........μείωσαν τις συντάξεις και στέρησαν απ΄την μεσαία τάξη στα επτά χρόνια των μνημονίων μεσοσταθμικά περίπου 80.000,00 € από την περιουσία τους >> 


Γράφει ο Γιάννης Αβραμίδης Σμχος (ε.α) 

Ο νόμος των μνημονίων Ν.4093/12 έδωσε τη χαριστική βολή στους συνταξιούχους αλλά κυρίως στους απόστρατους , διότι σε αυτούς και μόνο σε αυτούς εφαρμόστηκε η διπλή μείωση της σύνταξης . Αυτή η μείωση σήμερα ,μετά από αρκετές διακυμάνσεις , όπως προκύπτει από τα μηνιαία δελτία σύνταξης ανέρχεται στα 181,28 € μηνιαίως (συνταξιούχος με αποδοχές Ταξρχου και 43 χρόνια συντάξιμες αποδοχές).

_ Όπως έλεγε και ο.............Αριστοτέλης «εάν θέλεις να κτυπήσεις τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ενός κράτους ΑΦΑΝΙΣΕ τη ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ». Οι νόμοι των μνημονίων κυριολεκτικά αφάνισαν (φτώχυναν) τη μεσαία τάξη αφού μείωσαν τις συντάξεις τους στο 40% και τους στέρησαν στα επτά χρόνια των μνημονίων μεσοσταθμικά περίπου 80.000,00 € από την περιουσία (συντάξεις) τους . 

 Οι νόμοι των μνημονίων, έχουν κυριολεκτικά κτυπήσει την Δημοκρατία της χώρας μας , όπως αποδεικνύουν οι αποφάσεις Ανωτάτων Δικαστηρίων και δεν λειτουργεί το κράτος δικαίου.

Τούτο θα προσπαθήσουμε να το αποδείξουμε με στοιχεία που δεν αμφισβητούνται, με το ακόλουθο παράδειγμα. 

_ ΙΣΤΟΡΙΚΟ: Με τις αποφάσεις της ολομέλειας του Σ.τ.Ε 2192/14,2193/14…….ο Ν.4093/12 κηρύχθηκε αντισυνταγματικός και δια-κελεύουν «οι μισθοί και οι συντάξεις των στρατιωτικών και Σ.Α να επανέλθουν σε αυτές του Ιουλίου 2012». Με το Ν.4037/14 η τότε Κυβέρνησης ικανοποιεί τις αποφάσεις κατά 50%, η Ολομέλεια του Σ.τ.Ε με νέες αποφάσεις 1125/16,1126/16 …. κηρύσσει το Ν. 4037/14 αντισυνταγματικό γιατί δεν συμφωνούσε με τις αποφάσεις του Σ.τ.Ε και το θέμα παραμένει σε εκκρεμότητα, γεγονός που ανάγκασε πολλούς συναδέλφους να προσφύγουν σε αγωγές με πρόσθετα έξοδα και ταλαιπωρίες.

_ ΓΕΓΟΝΟΤΑ _ΣΤΟΙΧΕΙΑ: Σε εφαρμογή του Ν. 4037/14 αποκατάστασης κατά 50% των συντάξεων με αναδρομική ισχύ από τον Ιούλιο του 2012 προέκυψαν αναδρομικά των ετών 2012, 2013 και 2014 για τα οποία αποφασίστηκε να δοθούν το ένα τμήμα του ποσού 691,71€ το 2014 και το άλλο 1.274,40 € σε 36 μηνιαίες δόσεις αρχής γενομένης από 01-01-2015 έως 31-12-2017. Τα Υπουργείο Οικονομικών με εγκύκλιο δια-κελεύει ότι τα αναδρομικά θα βεβαιώνονται και θα φορολογούνται ως έσοδα στα έτη που ανήκουν και καταβάλλονται. Ως εκ τούτου οι απόστρατοι συνταξιούχοι θα πρέπει να υποβάλλουν ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ δηλώσεις και επειδή ανήκουμε στους πολίτες που δεν φοροδιαφεύγουν συμμορφωθήκαμε άμεσα. Δυστυχώς ιδού η κατάφορη αδικία της συμμόρφωσης , όπως προκύπτει από τα νέα εκκαθαριστικά της Εφορίας , που σε μερικές περιπτώσεις επιβάλλονται άδικοι νέοι φόροι που συνολικά υπερβαίνουν το 50% του ποσού των αναδρομικών . 

 Συγκεκριμένα πιστεύουμε ότι το Γ.Λ.Κ εκδίδει ¨λανθασμένα¨ βεβαιώσεις συντάξεων αναδρομικών και εντάσσει όλο το ποσόν αυτών στο έτος 2014 . 

Εκδόθηκαν δύο βεβαιώσεις συντάξεων την 09/08/2016 ποσού 691,71€ και 26/05/2017 ποσού 424,80€ με την ένδειξη αναδρομικά σύνταξης 2014. Η έκδοση αυτών των βεβαιώσεων πιστεύουμε ότι είναι ¨ λανθασμένη¨ και κατάφορα άδικη διότι τα αναδρομικά ανήκουν στα έτη από Ιούλιος του 2012 , 2013, έως 31-12-2014 και πληρώνονται στα έτη 2015,2016 και 2017. 

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου θα πρέπει να βαρύνουν φορολογικά τα έτη που ανήκουν και όχι μόνο το έτος 2014 για το οποίο είμεθα υποχρεωμένοι να υποβάλουμε τροποποιητικές δηλώσεις και να ¨φορτώνουν¨ τα έσοδα ενός ΜΟΝΟ έτους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργεί πρόσθετους άδικους φόρους λόγω υπέρβασης των συντελεστών φορολόγησης και μείωση των αφορολογήτων. 

 Συγκεκριμένα στο εκκαθαριστικό μετά την τροποποιητική με ημερομηνία έκδοσης 29/08/2017 διαπιστώθηκε μείωση του αφορολογήτου αποδείξεων από 2.100,00€ σε 2.071,25€ με πρόσθετο φόρο 28,75€ και κατάργηση των ιατρικών δαπανών 120,27€ προφανώς διότι οι αποδείξεις που υποβλήθηκαν υπολείπονταν κατά 25€ περίπου του απαιτούμενου ορίου 5% των εσόδων. Είναι προφανές ότι οι παραπάνω υπερβάσεις δεν θα υπήρχαν εάν το ποσό των αναδρομικών επιμεριζόταν στα έτη που ανήκουν ή πληρώνονται όπως το Υπουργείο κελεύει .

_ Η πρόσθετη άδικη φορολόγηση θα συνεχίσει να βαρύνει τους νομοταγείς φορολογουμένους αποστράτους που συμμορφώθηκαν με τις αποφάσεις του Υπουργείου , εφόσον το Γ.Λ.Κ θα συνεχίσει να εκδίδει ¨λανθασμένες¨ βεβαιώσεις συντάξεων αποστράτων που βαρύνουν όλα τα αναδρομικά, τα έσοδα μόνο του έτους 2014. 

 Παρακαλούμε για την άμεση παρέμβαση του Κου Διευθυντού Σ. Ντάνου ,που βεβαιώνει το αντίστοιχο έντυπο, ώστε να αποκατασταθεί η κατάφορη αδικία εις βάρος μιας κοινωνικής τάξης που υποφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/ είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο Ιστολόγιο, που έχει ως σκοπό την παρουσίαση θεμάτων - ανακοινώσεων των Αποστράτων. Με Αντικειμενικότητα, Τεκμηρίωση των Ειδήσεων και Σεβασμό στην Αεροπορική Ιδέα!
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων των άρθρων που μας ζητούνται για ανάρτηση - των σχολίων των επισκεπτών μας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων - καθώς και των θεμάτων που αναμεταδίδουμε για πληροφόρηση από άλλα Ιστολόγια ή το διαδίκτυο. Όλα τα ανωτέρω τα αφήνουμε αποκλειστικά στην κρίση των αναγνωστών μας. Εμείς απλά κάνουμε καταγραφή των γεγονότων. Μπορείτε και σεις να στείλετε προς ανάρτηση τη δική σας άποψη ή και το σχόλιο σας . Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα από μέρους μας.
Τα σχόλια επιτρέποντα καθώς και τα ανωνύμως. Σας παρακαλούμε όμως στα γραφόμενά σας να είστε ευπρεπείς - σύμφωνα με τους Νόμους και να αποφεύγονται ύβρεις κατά προσώπων και ατεκμηρίωτων στοιχείων. Η ανάρτησή των σχολίων θα γίνεται με μικρή καθυστέρηση και μετά από σχετικό έλεγχο ΜΟΝΟΝ για την ευπρέπεια του λόγου και για την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων μεταξύ προσώπων που πιθανόν να θίγονται. Οι επισκέπτες – αναγνώστες μας μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και όπως το επιθυμούν. Στο Ιστολογίο μας διατηρούμε το δικαίωμα της ευπρέπειας λόγου όλων των συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων των αναγνωστών μας , παρακαλούμε σεβαστείτε το, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
aeroporiapostratos@gmail.com

Ανακοίνωση aeroporiapostratos


Οι αναρτήσεις άλλων Ιστολογίων, τα άρθρα & oι επιστολές που δεχόμαστε για ανάρτηση και τις αναρτούμε αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους υπογράφοντες. Δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε και τις απόψεις τους.

Μας αφορούν μόνον (όποτε και αν) οι δικοί μας σχολιασμοί & αναρτήσεις.

Στηρίζουμε όμως και προωθούμε το δικαίωμα του καθ΄ ενός να εκφράζεται ελεύθερα και το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών μας.

Σχόλια μη ευπρεπή (βλέπε πεδίο σχολίων) θα διαγράφονται.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς όλους τους << φίλους συναδέλφους>> του Διαδικτύου..... Blog(ατζήδες) & Facebook(άδες) : το copy - paste επιτρέπεται αλλά <μην ξεχάσεις>> στο τέλος να γράψεις την ΠΗΓΗ που το πήρες -aeroporiapostratos-¨Αυτό που ΔΕΝ θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ εσύ στους άλλους¨